Det er både morsomt og enkelt å lage likør selv. Jeg har laget mange slag og alltid med stort hell. Denne gangen var pærene i butikken så søte og fristende, så da sa det seg selv, at det måtte bli pærelikør.
5 pærer med skall
2 kanelstenger
1-2 stjerneanis
1 vaniljestang
100 g sukker
Vodka 40 %
Ta ut kjernehuset av pærene og skjær dem i båter. Fyll alle ingrediensen i et norgesglass og fyll opp med vodka til glasset er helt fullt. Sett på lokk og rist det godt. Sett glasset på kjøkkenbenken i fire uker. Snu på glasset daglig. Sil av likøren etter fire uker og hell over på flaske. Sett flasken kaldt i seks måneder.
Pærene kan brukes som tilbehør til iskrem etter at likøren er klar.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.