Equadors nasjonaldag

Equadors nasjonaldag markerer dagen da frigjøringen ble erklært. Dagen feires med militærparader, det pyntes i gatene og det arrangeres dans og andre kulturelle arrangementer. 

Ecuador har en spennende og variert matkultur. Siden klimaet er variert, dyrker de både ris, poteter, epler, pærer, ananas, bananer og appelsiner. I tillegg har de spennende vekster, som vi aldri har hørt om. De som bor ved kysten spiser mye sjømat fra Stillehavet, mens befolkningen i høyden, lenger inn i landet har helt andre spesialiteter.

Nasjonalretten er helstekt marsvin og kommer nok aldri på bloggen. Du finner matretter fra Ecuador HER.

Chiles nasjonaldag

Chiles nasjonaldag kalles Fiestas Patrias de Chile og markerer starten på uavhengigheten fra Spania i 1810 denne dagen. De feirer med fargerike festdrakter og dans i gatene.

Chile har mattradisjoner som er en blanding av urbefolkningens tradisjoner med innblanding fra Europa. Nord i Chile serveres det mye sjømat, f.eks. sverdfisk og tunfisk. Du får også servert også rå sjøpiggsvin. Litt lenger sør er empanada, en vanlig rett. Helt sør serveres det mye forskjellige stuinger, gjerne med potet og mais. To lokale spesialiteter er tomaticán og salpicón. De bruker også mye frikasséer av lam, kylling eller skalldyr.

Du finner spennende oppskrifter fra Chile HER.

Chiles nasjonaldag

Chiles nasjonaldag kalles Fiestas Patrias de Chile og markerer starten på uavhengigheten fra Spania i 1810 denne dagen. De feirer med fargerike festdrakter og dans i gatene.

Chile har mattradisjoner som er en blanding av urbefolkningens tradisjoner med innblanding fra Europa. Nord i Chile serveres det mye sjømat, f.eks. sverdfisk og tunfisk. Du får også servert også rå sjøpiggsvin. Litt lenger sør er empanada, en vanlig rett. Helt sør serveres det mye forskjellige stuinger, gjerne med potet og mais. To lokale spesialiteter er tomaticán og salpicón. De bruker også mye frikasséer av lam, kylling eller skalldyr.

Du finner spennende oppskrifter fra Chile HER.

Argentinas nasjonaldag

Argentinas nasjonaldag kalles First Government Day og de feirer løsrivelsen fra Spania etter mairevolusjonen i 1810. Dagen feires med flagg, de kler seg i blått og hvitt, som er fargene i flagget. I tillegg arrangeres det konserter, utstillinger og dansearrangementer.

Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler og det har påvirket mattradisjonene i stor grad. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.

Du finner spennende matretter fra Argentina HER.

Argentinas nasjonaldag

Argentinas nasjonaldag kalles First Government Day og de feirer løsrivelsen fra Spania etter mairevolusjonen i 1810. Dagen feires med flagg, de kler seg i blått og hvitt, som er fargene i flagget. I tillegg arrangeres det konserter, utstillinger og dansearrangementer.

Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler og det har påvirket mattradisjonene i stor grad. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.

Du finner spennende matretter fra Argentina HER.

Argentinas nasjonaldag

Argentinas nasjonaldag kalles First Government Day og de feirer løsrivelsen fra Spania etter mairevolusjonen i 1810. Dagen feires med flagg, de kler seg i blått og hvitt, som er fargene i flagget. I tillegg arrangeres det konserter, utstillinger og dansearrangementer.

Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler og det har påvirket mattradisjonene i stor grad. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.

Du finner spennende matretter fra Argentina HER.

Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak

Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Denne oppskriften er passe til 1-2 personer.

Havregrøt
Havregrøt under koking

1,5 dl havregryn

4 dl melk ev. vann

1 klype salt

Kok opp under omrøring og la det småkoke til ønsket konsistens, før du rører inn salt.

Mens grøten koker, skreller og skiver du en banan.

Fordel grøten i to boller og legg på bananskiver, rosiner og mandelflak.

Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak
Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tunisias uavhengighetsdag

Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.

Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.

Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.

Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.

Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.