Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Bak en trist fasade i Frankfurt, finner du et fantastisk matmarked. Vi besøkte det to ganger denne helgen. Om du synes det er godt utvalg i norske butikker, vil dette matmarkedet imponere deg. Jeg blir nesten deprimert når jeg ser all den spenende maten vi ikke får tak i der jeg bor.

Det første bildet er av diverse patèer, som er pyntet etter alle kunstens regler. Litt vakrere enn den trøtte leverposteien vi finner i alle norske matbutikker.

Tyskland: Matmarked i Frankfurt
Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Du får nydelige oster, spekemat og deilig både fersk og tørket pasta med ulike smakstilsetninger i mange farger og fasonger. Noe av det flotte med slike markeder, er at du kan smake, før du bestemmer deg for hva du vil kjøpe.

Tyskland: Matmarked i Frankfurt
Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Du finner også et enormt uvalg av krydder, urter, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Et lite utvalg fra et par av kjøttdiskene. Det er et hav av grønnskasfrø og du får også kjøpt frø til spiselige blomster, som du kan dekorere maten med.

Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Alt er ferskt og innbydende og flere av butikkene på markedet, har noen bord, hvor du kan få et glass vin og en tallerken med noe av den fantastiske maten.

Tyskland: Matmarked i Frankfurt

Om du skal til Frankfurt, kan jeg anbefale dette markedet. Du vil garantert ikke angre, men du bør ikke planlegge en stor lunsj etter dette besøket, for om du smaker på alt du ser, er du nok mett når du er ferdig.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat, med mye smak og mørt kjøtt etter lang koketid i rødvin og kraft.

225 g bacon i strimler eller bruk smårettbacon.

1,5 kg renskåret høyrygg (eller bankekjøtt el.) i grove terninger

Litt smør og olje til steking

3 finhakkede hvitløksfedd

3 gulrøtter i jevne biter

2 grovhakkede løk

3 ss tomatpuré

3 timiankvister

2 laurbærblader

3 ss hvetemel

3 dl oksekraft (ev. vann og fond/buljong)

1 flaske fruktig rødvin

450 g delikatesseløk

450 g skivet sjampinjong (eller små hele)
Salt og pepper

Brun maisennajevner

Fersk persille eller timian

Fremgangsmåte:

Sprøstek baconet i en tykkbunnet gryte med litt olje og legg det til siden mens du og bruner kjøttet i flere omganger i samme gryte. Tilsett litt salt og pepper (og mer olje underveis om nødvendig).

Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løk, 3 hvitløksfedd og gulrøtter i jevne biter. Tilsett tomatpuré, timiankvister og laurbærblader. Legg kjøtt og bacon tilbake i gryten, dryss over hvetemel, rør godt og tilsett oksekraft og rødvin.

Kok opp under omrøring, legg på lokk og la gryten småputre i 2-3 timer (eller mer), til kjøttet er blitt helt mørt. La gjerne lokket sitte litt løst (halvveis) på den siste halvtimen.

Stek delikatesseløk og 450 g sjampinjong gyllent i litt smør i en stekepanne, før du legger det over i gryten og lar alt trekke videre til løken er mør.

Smak til med salt og pepper om nødvendig og rør i litt brun maisennajevner om du ønsker en tykkere saus. Dryss over hakket persille eller litt timian ved servering.

Jeg liker å servere boeuf bourguignon med potetmos og du finner oppskrift på en perfekt potetmos HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Persillerotpuré

Persillerotpuré smaker nydelig som tilbehør til mange kjøttretter, som f.eks. biff, fileter av vilt, kylling og masse annet. Den er heller ikke så komplisert å lage.

Start med å skrelle og dele persillerøtter i terninger. Jeg beregner 1 liten rot per person. Terningene legges i en kjele, med litt finhakket hvitløk. Fyll på fløte til det nesten dekker. Kok opp på middels temperatur, så ikke fløten legger seg ved. Kokes til terningene er møre og kjøres til fin mos med stavmikser eller i en blender. Persillerotpuré smakes til med salt og pepper og serveres varm.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lettvinn kyllingsuppe med karri

Lettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt.

1 ltr. god kyllingkraft

1 strimlet løk

4 kyllingfileter i terninger

1 fedd finhakket hvitløk

1 ts kajennepepper

2 ts karri

1 ts revet ingefær

1 pk. reven gulrot/kål

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Ev. kokosmelk eller fløte.

Kok opp kyllingkraft og legg i kyllingfileter og løk. Tilsett hvitløk, kajennepepper, karri og ingefær. La det koke i ca. 10 minutter. Tilsett gulrot/kål. La det småkoke et par minutter til. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker en mer kremet suppe kan du erstatte litt av kraften med kokosmelk eller fløte.

Lettvinn kyllingsuppe med karri
Lettvinn kyllingsuppe med karri

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon er skikkelig godt tilbehør til vilt. Om du ikke er så glad i det, kan det godt hende du liker denne varianten.

Skjær av de brune rotendene, fjern de stygge bladene og del de største i to.

Brun baconterningene i en sautépanne (stekepanne med høye kanter). Kok rosenkålen i 5 minutter, hell av vannet og hell rosenkålen over baconet og rør i noen minutter, til den har perfekt konsistens, over middels varme.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blomster – en av de små gledene i livet

Jeg er veldig glad i blomster og har alltid blomster på spisestuebordet. Det er ekstra hyggelig å dekke et vakkert festbord, med en flott dekorasjon som midtpunktet.

Alle disse er fra min lokale Interflorabutikk og det kan ikke bli mye vakrere enn dette.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco

Den store overraskelsen i Barbaresco var lunsjen på Ristorante Antinè. Vi ante ikke hva vi gikk til, kun at den hadde fått god kritikk av de få som hadde anmeldt den på TripAdvisor. Det viste seg å bli et av de bedre måltidene jeg har spist og i tillegg var det fantastisk vakkert å se på. Betjeningen var hyggelig og veldig profesjonell. Om du skal til Barbaresco anbefaler jeg deg å bestille bord her.

Legger ved noen bilder fra lunsjen vår og sier vel bare: NYT!!!

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco
Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco
Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco   

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italia: Trøffelfestival i Alba

Jeg ante ikke at det fantes noe som heter trøffelfestival, men de har en hvert år i Alba og den har vært der i over åtti år. Du får, mot en liten sum, utdelt et vinglass og en vinglassholder til å henge rundt halsen, ved inngangen.

Etter det er det bare å gå rundt i lokalet, se og lukte på trøffel, som koster 500 kroner for en bitteliten hvit en og smake på viner fra mange vinprodusenter i området. En perfekt formiddag, med mange sanseinntrykk.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Italia: Smaking av nissevin og trøffeljakt hos Josetta Saffirio

Som forrige gang vi var i Barolo, måtte vi også denne gangen til Sara. Etikettene er morsomme med en nisse på. Nissen er en gnom, som er fra barnefortellinger, gjenfortalt i denne familien. Vinen burde være en vinner på norske bord i julen, siden den fås i bestillingsutvalget på polet i Norge nå.

Vi henter hjem en magnumflaske med Barolo herfra. Vi får navnene våre på etiketten og det er skikkelig stas, synes jeg.


Sara startet omvisningen med å fortelle litt om historien til vingården.

Vi hadde ikke vært på trøffeljakt før, med det var en fasinerende opplevelse. Når hunden får hvalper, smører de trøffelolje på brystet dens, så hvalpene forbinder trøffellukten med mamma og mat. Når de blir voksne blir de ivige trøffeljegere.

Etter at hunden ble sluppet løs, løp den rundt i stor fart mellom hasselnøttrærne med nesen i bakken. Plutselig stoppet den og startet å grave. Hundeeieren kom løpende til, ga hunden en godbit og gravde selv frem trøffelen. Vi fikk spise den egenjaktede trøffelen i forbindelse med vinsmakingen i etterkant. Ferskere kan det ikke bli.

Siden sist vi var her, har de startet med produksjon og salg av flere produkter med trøffel og honning, i tillegg til en flott olivenolje. Vi ble selvfølgelig fristet og tok med flere av dem hjem.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Barolo er et vakkert sted. Vi bodde på Hotel Barolo – igjen. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser, har hyggelig betjening, rom i fin størrelse, mange av dem med veranda. De har også en restaurant med gode lunsjretter (antipasti). Rundt hele området henger druene, klare til innhøsting, søte og gode.

Det aller fineste med hotellet, er at du kan gå inn en dør i hovedbygningen for å få omvisning og vinsmaking av Brezzaviner. Denne gangen fikk vi omvisning av den kunnskapsrike og dedikerte eieren, som tok seg god tid, selv om han nesten jobber døgnet rundt i forbindelse med innhøstingen.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Fem minutters gåtur fra hotellet, ligger Barolo Friends. Dette er en hyggelig restaurant, med god mat og vi ble glade da vi oppdaget at den samme hyggelige kelneren fremdeles jobbet der. Vi spiste to fantastiske retter, en med spaghetti og en med biff tartar, begge med trøffel.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Still going strong:

Tar til slutt med en liten lekker dessert fra Restaurant Locanda in Cannubi, hvor vi spiste den siste kvelden:

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.