Pai med middelhavssmak er kjempegodt både for liten og stor, enkelt å lage og kan brukes både til forrett, hovedrett og lunsj. Om du vil, kan du lage den i porsjonsformer i stedet for i en stor form og om du har dårlig tid, kan du bruke ferdigkjøpt paideig fra butikken.
Mørdeig:
125 g smør
250 g mel
Ca. 1 dl vann
Visp sammen mel og smør med en mikser til smøret er godt fordelt i melet. Tilsett litt og litt vann og videre til du får en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet minimum en time.
Kjevle ut deigen, så den passer i paiformen. Press den godt inntil sidene og litt over kanten på formen, så du kan skjære det bort og få en fin, rett kant på paien. Legg et bakepapir på paibunnen og fyll med tørka erter, så den holder seg flat under første steking. Stek den på 200 grader i 15 minutter, før du løfter ut ertene og lager fyllet. Ertene kan du bruke om og om igjen, når du lager pai.

Fyll:
1 løk, grovhakket
300 g kyllingfileter i strimler
100 g sopp i skiver, f.eks. aromasopp eller sjampinjong
100 g bacon i terninger
1/2 glass sorte oliven i skiver, avsilt
3 store egg
2 dl crème fraîche
1 pk brokkolini, kun toppene
1/2 glass fetaost, avsilt
1/2 glass soltørket tomat, avsilt
Salt og pepper
100 g revet ost, gjerne vellagret
Brun kylling, løk og bacon i litt smør, sil av og fordel det utover paibunnen. Legg på brokkolini, feta, soltørket tomat og oliven, før du fordeler den revne osten over.
Visp sammen egg og crème fraîche, salt og pepper.
Hell på eggeblandingen og stek paien videre i cirka 30 minutter, til fyllet har stivnet.
Du finner flere velsmakende paier her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.