Parmesankylling blir crispy og smaker godt av parmesan. Oppskriften er passe til 3-4 personer, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene.
4 kyllingebryst, banket litt flate
100 g mel
2 sammenvispede egg
100 g parmesan, revet
100 g grilljermel
1 ts tørket oregano
Noen basilikumblader, finhakket
Salt og pepper
2 mozzarellaputer
Krydre kyllingen med salt og pepper. Hell melet i en bolle, eggene i en annen og bland brød, parmesan og urter i en tredje bolle.
Vend hver kyllingbit i melet, deretter i egget og til slutt i brødblandingen.
Legg kyllingen i en oljet, ildfast form og risle over med litt mer olivenolje. Sett i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Tomatsausen:
1 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
100 ml rødvin
1 ts tørket oregano
400 g hakkede tomater (helst Mutti)
1 klype sukker (valgfritt)
Salt og pepper
Fres løken myk i olivenolje, tilsett hvitløk og stek i 2 min. til før du tilsetter vinen. Kok på høy varme væskemengden er halvert. Tilsett deretter oregano og tomater.
Krydre med salt og pepper. Kok videre under lokk i minimum 10 minutter. Smak og tilsett en klype sukker, om ikke tomatene er søte nok. Kok videre i 10 minutter, uten lokk, til sausen blir god og tykk. En saus som er for tynn vil gjøre kyllingen soggy.
Løft opp kyllingen fra formen og hell i tomatsausen, før kyllingen legges tilbake. Fordel mozzarella på toppen av kyllingen og bak det i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, til alt er varmt og mozzarellaen er smeltet og har fått en fin gyllen farge. Dryss over noen basilikumblader før servering. Serveres med pasta eller et godt brød.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.