Parmesanlaks med agurksalat og kald rømmesaus

Parmesanlaks er velsmakende og litt sprø på toppen. Det smaker godt sammen med rømmesausen og agurksalaten. Du kan bruke andre slag fisk til denne retten også, f.eks ørret og røye. Oppskriften er passe til 4 personer.

Laksen:

800 g laksefilet, gjerne Salma

1 neve finhakket persille

200 g revet parmesan

Salt og pepper

Del laksen i passe porsjonsstykker i en ildfast form, smurt med smør eller olje. Krydre med salt og pepper, men husk at parmesanen også er litt salt. Legg på finhakket persille og dryss over parmesan. Sett i ovnen på 200 grader til skorpen på parmesanlaksen er gyllen og sprø.

Rømmesausen:

1 boks rømme

Saften av 1/2 lime

1 finhakket hvitløksfedd

1 god neve finhakket gressløk

Salt og pepper

Bland alt og smak til med salt og pepper.

Server parmesanlaksen med valgfrie poteter. Du finner oppskrifter på agurksalat, både med og uten sukker, her.

Du finner masse både enkle og spennende oppskrifter med laks her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese