Påske betegner den jødiske høytiden Pesach, hvor man feirer jødenes utvandring fra Egypt. Påsken er også den eldste og viktigste kristne høytiden som markerer Jesus’ død og oppstandelse. I Norge har påsken blitt en fin ferie på slutten av vinteren, med hyttetur på fjellet, appelsin og Kvikk Lunsj.
For meg er påsken en fin uke, med mye deilig mat og hyggelig samvær. Du finner en del av påskehyggen vår, både mat og pynt.
- Appelsinkokt løkAppelsinkokt løk kan brukes til mange slags kjøttretter. Det smaker ekstra godt til grillmat og fjærkre. 2 løk 3 dlFortsett å lese “Appelsinkokt løk”
- Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørraBegersvingenlam er en italienske matrett min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nokFortsett å lese “Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørra”
- BelliniBellini er en cocktail med hvite fersken og prosecco, som kommer fra Harry’s Bar i Venezia. Siden du får kjøptFortsett å lese “Bellini”
- Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkålBiffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål er en varmende vinterrett og en litt uvanlig variant av biffstrimler. Rødkål i ovnen:Fortsett å lese “Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål”
- Buck’s FizzBuck’s Fizz er en enkel velkomstdrink, med kun to ingredienser. Den skal egentlig blandes med 1 del vin og 2Fortsett å lese “Buck’s Fizz”
- Daimkake med mangois og friske bærDaimkake med mangois og friske bær er en deilig dessert, som du kan lage klar til i forveien og leggeFortsett å lese “Daimkake med mangois og friske bær”
- Dessertkake med smashkulerDessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to førFortsett å lese “Dessertkake med smashkuler”
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med enFortsett å lese “Frokostomelett”
- Glasert pinnekjøtt med coleslawGlasert pinnekjøtt med coleslaw er en deilig sommervariant av pinnekjøtt, som vi fant på når vi hadde igjen en pakkeFortsett å lese “Glasert pinnekjøtt med coleslaw”
- Grillspyd med appelsinsausGrillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i sommervarmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg tilFortsett å lese “Grillspyd med appelsinsaus”
- Helstekt and med appelsinsausHelstekt and med appelsinsaus er en fantastisk kombinasjon og veldig vanlig å servere i Danmark. Rødkålen er tilbered i ovnen,Fortsett å lese “Helstekt and med appelsinsaus”
- HjemmepåskeHjemmepåske er mer vanlig enn de fleste tror. Så mange som 63 % holder seg hjemme i påsken og daFortsett å lese “Hjemmepåske”
- Hvit KvikkLunsjkakeHvit KvikkLunsjkake er perfekt til deg som liker lys og hvit sjokolade best. Jeg dynker den, så den blir saftigFortsett å lese “Hvit KvikkLunsjkake”
- Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige sausDet er ikke noe som smaker like godt som maten jeg er vant til hos mamma og denne sausen erFortsett å lese “Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige saus”
- Indrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolataIndrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolata er en nydelig hovedrett. Lam er noe av det beste jegFortsett å lese “Indrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolata”
- Italiensk lam med parmaskinke og poteterItaliensk lam med parmaskinke og poteter gir et velsmakende, saftig lammelår, med nydelig italiensk smak. Det tilberedes med hvitløk, rosmarin,Fortsett å lese “Italiensk lam med parmaskinke og poteter”
- Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteterKyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter en nydelig kombinasjon og passer godt til selskap eller til en hyggelig lørdagsmiddag. Kyllinglår medFortsett å lese “Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter”
- Laks i appelsinsausLaks og appelsinsaus er en fin kombinasjon. Sausen kan selvfølgelig brukes til andre typer fisk også. Jeg har brukt agurksalatFortsett å lese “Laks i appelsinsaus”
- Lam som ved MiddelhavetLam som ved Middelhavet er en fusionrett fra Middelhavet, med salat og tzatziki fra Hellas og poteter fra Frankrike. JegFortsett å lese “Lam som ved Middelhavet”
- Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteterLam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. PåFortsett å lese “Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter”
- Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løkLammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk er en nydelig rett, som gjerne kan brukes i selskap. Lammebaron erFortsett å lese “Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk”
- Lammebaron med sennepspoteter og soppsausLammebaron er indre- og ytrefilet av lam rullet inn i lammeryggen, når beina er fjernet. Du får kjøpt det hosFortsett å lese “Lammebaron med sennepspoteter og soppsaus”
- Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienneLammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne er velsmakende selskapsmat, som vil imponere gjestene. Du får kjøpt lammecarré iFortsett å lese “Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne”
- Lammecarré med sennepLammecarré med sennep er en deilig og litt uvanlig variasjon av lam. Det smaker aller best, om kjøttet får marinereFortsett å lese “Lammecarré med sennep”
- Lammefilet med rødvinssaus og smørdampa rotgrønnsakerLammefilet med rødvinssaus og smørdampa rotgrønnsaker kan gjerne serveres i selskap. Denne oppskriften er passe til 4 personer, men omFortsett å lese “Lammefilet med rødvinssaus og smørdampa rotgrønnsaker”
- Lammefilet med soppsausLammefilet med soppsaus og ovnsbakte poteter er en rett de fleste vil like. Sausen: 2 pk sopp i skiver 2Fortsett å lese “Lammefilet med soppsaus”
- Lammelår på grønnsakssengLammelår på grønnsaksseng er lettvint og godt og hele retten lages i én form. 12 poteter delt i 4 6Fortsett å lese “Lammelår på grønnsaksseng”
- Lammeskank med potetmos og rødvinssausLammeskank med potetmos og rødvinssaus er fin selskapsmat og mye kan gjøres klart før gjestene kommer. Lammeskankene: Beregn 1-2 lammeskankerFortsett å lese “Lammeskank med potetmos og rødvinssaus”
- Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnenLammeskank med rotgrønnsaker i ovnen gjør seg nesten selv og er perfekt når du skal servere mange. Denne oppskriften erFortsett å lese “Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen”
- Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsakerLammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker er nydelig mat, som er enkelt å lage til mange i enFortsett å lese “Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker”
- Langtidsstekt lammestekLangtidsstekt lammestek er en klassiker, men tilbehøret i denne oppskriften er ikke like vanlig. Når jeg bruker kjøtt som ikkeFortsett å lese “Langtidsstekt lammestek”
- Limoncello sunriseLimoncello sunrise er en populær drink hos oss. Jeg lager limoncelloen selv, men du får kjøpt limoncello ferdig på poletFortsett å lese “Limoncello sunrise”
- MimosaMimosa er frisk og godt og passer godt som velkomstdrink. Den ble første gang laget i San Francisco av Sir AlfredFortsett å lese “Mimosa”
- Mimosa sunriseMimosa sunrise er en litt søtere variant av Mimosa og passer godt som velkomstdrink. 4 cl appelsinjuice Champagne eller annen hvitFortsett å lese “Mimosa sunrise”
- Minas minisuksessterterMinas minisuksessterter er lekre og smaker nydelig. Det kan være koselig å servere i porsjonsformer, i stedet for å setteFortsett å lese “Minas minisuksessterter”
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer.Fortsett å lese “Omelett med spekeskinke, sopp og ost”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Ostefylt kylling med båtpoteter og appelsinsausOstefylt kylling med båtpoteter og appelsinsaus er en perfekt match. Denne retten er en av mine favoritter for tiden ogFortsett å lese “Ostefylt kylling med båtpoteter og appelsinsaus”
- Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsausOstefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus er en av favorittrettene mine med kylling. Appelsinsausen smaker oså perfekt allFortsett å lese “Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus”
- Påske – koselige dagerPåske – koselige dager, med lyse, deilige sommerfarger. Det er koselig å pynte til de forskjellige høytidene og påsken erFortsett å lese “Påske – koselige dager”
- Påske og hjemmekosPåske og hjemmekos er noe av det beste jeg vet. De kan si hva de vil om påsketur på fjellet,Fortsett å lese “Påske og hjemmekos”
- PåskebordPåskelammet fortjener et koselig påskebord og her har jeg dekket mitt. Den vakre blomsten, helt uten grønt innslag, kommer fraFortsett å lese “Påskebord”
- Påskedessert for voksnePåskedessert for voksne er egentlig en overpyntet drink og den er virkelig ikke egnet for barn. 80 ml eggelikør 40Fortsett å lese “Påskedessert for voksne”
- PåskekakePåskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes detFortsett å lese “Påskekake”
- PåskelammetPåske og lam hører sammen. Hvorfor ikke prøve en eller flere av disse spennende variantene av påskelammet: Begersvingenlam eller kampenFortsett å lese “Påskelammet”
- PåskepikekyssPåskepikekyss er lekker gulfarget marengs, som er fine å pynte kaker og desserter med, eller kose seg med som godteri.Fortsett å lese “Påskepikekyss”
- Påskepynting på kjøkkenetDet er koselig å pynte til de forskjellige høytidene og påsken er intet unntak. Jeg liker godt det gule innslagetFortsett å lese “Påskepynting på kjøkkenet”
- PåskequizPåskequiz er en frisk drink med smak av sitron og mandarin. Den smaker godt hele året, men smaker ekstra godtFortsett å lese “Påskequiz”
- Pinnekjøtt med en helt nydelig sausFor noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt, som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kanFortsett å lese “Pinnekjøtt med en helt nydelig saus”
- Porchetta med appelsinsausPorchetta er det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb med den, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbeFortsett å lese “Porchetta med appelsinsaus”
- Rainy DaysRainy Days er en ballansert drink og kan tilpasses enhver smak ved å justere mengden cassis. 4 cl vodka 1Fortsett å lese “Rainy Days”
- TwixiskakeTwixiskake er ikke vanlig å få servert, men de fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god,Fortsett å lese “Twixiskake”
- Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsaUtbeinet lammelår med båtpoteter og salsa er en velsmakende sommerrett. Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, kan duFortsett å lese “Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa”
- Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsakssengUtbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng er en praktisk rett, siden alt lages i samme form. Denne måten å lageFortsett å lese “Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng”
- Utbeinet lammelår som i HellasUtbeinet lammelår som i Hellas er en velsmakende rett, hvor alt tilberedes i den samme formen. Her har jeg kjøptFortsett å lese “Utbeinet lammelår som i Hellas”