Påskepikekyss er lekker gulfarget marengs, som er fine å pynte kaker og desserter med, eller kose seg med som godteri. De er veldig holdbare, legges i en tett kakeboks og settes på et tørt sted.
6 romtempererte eggehviter
450 g sukker
1/2 ts salt
2 ts sitronsaft
Gul konditorfarge, jeg bruker cacas
Gni inn piskebollen med saltet og sitronen. Tilsett eggehviten og 1/3 av sukkeret og pisk det luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt og drypp i konditorfarge til du er fornøyd med fargen på påskepikekyssene.
Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Jeg pleier å lage litt forskjellige størrelser, til forskjellig bruk. Sett påskepikekyssene i ovnen ved 60-70 °C i ca. 2 timer til tørking.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.