Pasta Alfredo med kylling

Pasta Alfredo med kylling

Pasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastarettene og brukes ofte som forrett eller lunsj. Siden jeg har brukt kylling i tillegg, er den også velegnet som hovedrett. Den vanligste pastaen å bruke til Alfredo er fettuccine, men du kan bruke hvilken pasta du vil. Opprinnelig kom denne retten fra Nord-Italia på slutten av 1800-tallet, men den spredte seg til USA med italienske innvandrere.

Kyllingen:

400 g kyllingfilet i strimler

Salt og pepper

Stek kyllingfiletene i olje, til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige. Krydre dem med salt og pepper.

Pasta Alfredo:

3 dl nyrevet parmesan

125 g smør

Pasta til 4 pers.

Pepper etter smak

Basilikumblader og parmesan il servering

Kok pastaen al dente i en stor kjele med vann og salt.

Visp sammen halvparten av smøret, halvparten av parmesanosten og 5 ss varmt pastavann på middels varme, så blandingen blir kremaktig. Tilsett avrent pasta, og 5 ss til med varmt pastavann, kyllingen, resten av smøret og parmesanosten og bland forsiktig sammen på lav varme (i ca. 1 minutt). Dryss over parmesan, basilikum og nykvernet pepper og server pasta Alfredo med kylling umiddelbart.

 

Du finner mange spennende pastaretter her og flere velsmakende kyllingretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese