Pasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan også lages med andre typer kjøtt eller skalldyr og er passe til 4 personer.
1 løk
2 hvitløksfedd
200 g sprøstekt, tørrsaltet bacon, delt i biter
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts oksefond
10 minitomater, delt i to
Salt og pepper
500 g spagetti
1 neve finhakket bladpersille
Parmesan
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Rør inn bacon og persille rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Pynt med basilikumblader og server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
Du finner mange spennende pastaretter her.
Du kan også følge bloggen på Facebook.