Pasta med bacon og laks er en «surf and turf»-rett, som betyr at det er en blanding av kjøtt og noe fra havet. Bacon og laks passer godt sammen og denne pastaretten er en velsmakende hverdagsrett, som er ganske kjapp å lage. Om du vil bytte ut laksen med en annen kokefast fisk, for eksempel ørret, går det like fint. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 løk
2 hvitløksfedd
200 g tørrsaltet bacon, delt i terninger og sprøstekt
400 g laks i terninger
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts kylling-, grønnsaks- eller fiskefond (ev. buljongterning)
Salt og pepper
1 pk brokkolini (ev. brokkoli i små buketter)
500 g spagetti
1 neve finhakket bladpersille
Parmesan
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin og fond og la det koke i noen minutter. Tilsett fisken og brokkolini og rør det lett inn i sausen. La det trekke i 5 minutter, før du rører inn bacon og persille rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet, bortsett fra 1 dl og bland både det og pastaen med sausen i en stor bolle. Sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
Du finner mange spennende pastaretter her.