Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet smaker veldig godt og indrefileten kan enten tilberedes i sous vide, eller grilles eller brunes i stekepannen, før den stekes ferdig i ovnen. Jeg har brukt farget farfalle, fordi jeg synes den er lekker, men du kan bruke annen pasta, om du vil. Et tips, om du ikke vil bruke indrefilet, er å kjøpe roastbiff i skiver i butikken og fordele den over pastaen i stedet.
Indrefilet:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
La indrefileten hvile i noen minutter, før du deler den opp.
Pastaen:
Olje/smør
600 g ferdig stekt indre- eller ytrefilet delt i strimler
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 pakke sjampinjong i skiver
1 ss kyllingfond
4 dl fløte
100 g blåskimmelost
Revet parmesan
Litt urter til pynt, f.eks. timian, basilikum eller oregano.
Nykvernet pepper
Pasta, kokt etter anvisning på pakken.
Fres løk, hvitløk og sjampinjong i en blanding av olje og smør. Tilsett fond, fløte, og blåskimmelost. La det koke til det tykner og smak til med salt og pepper. Dryss over reven parmesan, nykvernet pepper og litt urter.
Legg pastaen med sausen på tallerkener og fordel passe mengde indrefilet over.
Du finner flere varierte og velsmakende pastaretter her og flere retter med storfe, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.