Pasta med fersk tunfisk er en nydelig rett med middelhavssmak. Om du ikke får tak i fersk tunfisk, kan du bruke annen fisk, f.eks. laks.
Oppskriften er til 4 personer.
600 g fersk tunfisk
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
2 ss fond (fisk, hummer eller kylling)
10 minitomater, delt i to
Salt og pepper
500 g spagetti
1 bunt finhakket bladpersille
Parmesan eller annen vellagret, hard ost

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter.
Kok spagetti etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen. Tilsett 1/2 dl av kokevannet i sausen.

Tunfisken:
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i en stekepanne. Den skal være rosa i midten. Del den i tommebrede strimler og legg den på toppen av pastaen.
Sett frem parmesan, så gjestene kan rive eller høvle den over og bestemme mengden selv.

Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med tunfisk og andre fiskeslag her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.