Pasta med mandelskjell (dog cockles) er en uvanlig rett i Norge. Meny kan skaffe mandelskjell og de har en delikat smak av hav og mandler. Jeg legger skjellene i kaldt vann i noen timer før de skal brukes, så de tømmer seg for ev. sand. Oppskriften er til 4 personer.
1 kg mandelskjell
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
10 minitomater, delt i to
Salt og pepper
500 g pasta
1 bunt finhakket bladpersille
Parmesan
Skyll mandelskjellene i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, tomater og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt og pepper og rør inn persille rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med skjell og saus.
Jeg heller pasta med mandelskjell over i en stor bolle og setter hele på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Jeg setter også frem parmesan, som gjestene kan rive over selv.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.