Pasta med smårettskinke og tomat er raskt å lage, i tillegg til at det er velsmakende og sunt. Om du har rester av kjøttpålegg eller andre typer mørt kjøtt, kan du dele det i små terninger og bruke det i stedet. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
200 g smårettskinke
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts oksefond
10 minitomater, delt i to
1/2 glass oliven i skiver
Salt og pepper
500 g spagetti
1 potte basilikum
Parmesan
Fres løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Tilsett smårettskinke og oliven og la det bli lunt.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen og basilikum i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Pynt med basilikumblader og server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
Du finner mange spennende pastaretter her.
Du kan også følge bloggen på Facebook.