Pasta med småsinte reker er en av mine pastafavoritter. Du kan gjøre den mildere eller sterkere ved å justere chilimengden. Den smaker best med ferske reker, men frosne går også og i nøden kan du bruke lakereker, men da anbefaler jeg å skylle dem i dørslag.
600 g reker, ferske eller frosne
2 fedd hvitløk
1 finhakket chili
1 dl olivenolje
Skrell rekene. Bland hvitløk, chili og olje og reker og la dem marinere i kjøleskapet, mens du lager klart resten.
4 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 rød paprika, finstrimlet
1 dl hvitvin, ev. eplemost
10 minitomater, delt i 2
2 ss kyllingfond
2 ts tørket oregano
5 dl fløte
1 ss oliven i skiver
50 g parmesan, revet
1 neve frisk basilikum
1 neve bladpersille
200 g pasta
salt og kvernet pepper
1 ts paprikapulver
Fres hvitløk og løk til løken er myk og gyllen. Tilsett paprika og fres i 2 min. til, før du tilsetter hvitvin og lar det koke til det meste av vinen har fordampet. Tilsett tomatene og la de koke i stykker.
Hell i fløten og la det koke videre til sausen har tyknet litt. Rør inn parmesan og smak til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente». Hell av vannet og bland pastaen sammen med saus og reker.
Server pasta med småsinte reker med et dryss urter og litt paprikapulver.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.