Pasta med sopp og bacon er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. Denne oppskriften kan også lages med andre typer kjøtt og er passe til 4 personer som lunsjrett. Om du skal brukte den til forrett, er den passe til 8 personer.
1/2 pk sopp i skiver
1 løk
2 hvitløksfedd, finhakket
200 g bacon
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts oksefond
10 minitomater, delt i to
1/2 glass sorte oliven i skiver
Salt og pepper
500 g pasta etter eget ønske
1 potte basilikum
Parmesan
Fres bacon, sopp, løk, hvitløksfedd og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Rør inn oliven rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av nesten alt vannet. Bland den med sausen i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Pynt med basilikumblader og server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
