Pasta med trøffel er en favoritt hos oss. Det er vanskelig å få tak i fersk trøffel i Norge, men Meny og sikkert flere andre forretninger har små glass med syltet trøffel.
Denne oppskriften kan også lages med andre typer kjøtt eller skalldyr og er passe til 4 personer.
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts kylling- eller oksefond
Salt og pepper
500 g spagetti
1 glass trøffel i skiver
Litt trøffelolje
Ev. 1 neve finhakket bladpersille
Parmesan
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin og fond og la det koke i noen minutter, mens du koker pasta etter anvisning på pakken.
Rør inn pastaen, litt av kokevannet til pastaen, ønsket mengde trøffelolje (den gir mye smak) og ev. persille rett før servering.
Server alt i en stor bolle med trøffel på toppen og sett frem parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
Du finner mange spennende pastaretter her.
Du kan også følge bloggen på Facebook.