Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus er en velsmakende pastarett med saus som er kremet av mascarpone. Oppskriften er passe til 4 personer.
2 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
500 g cherrytomater, delt i 4
3 dl hvitvin eller eplemost
3 ss fiske- eller hummerfond
226 g mascarpone (1 boks)
30 g parmesan, revet
2 ss kapers, godt skylt
½ sitron, kun skallet
1 pk bladpersille, finhakket
400 g tørket pasta (f.eks. tagliatelle)
4 ferske tunfiskbiffer (ev. 2 bokser tunfisk i olivenolje, avrent)
Fres løken i oljen, til den er myk i sautépanne eller gryte. Tilsett tomatene og fres videre i 2 minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke i 30 min. på lav varme, uten lokk. Rør inn mascarpone, parmesan, kapers og sitronskall, smak til med salt og pepper. Om du bruker tunfisk fra boks, rører du den inn i sausen nå. La det koke på lav temperatur mens du koker pasta og griller eller steker tunfisken.
Kok pasta etter anvisning på pakken, minus 2 minutter. Rett før servering, rører du inn persillen og pastaen i sausen.
Krydre tunfiskbiffene med salt og pepper og stek/grill dem 2 min. på hver side før du legger dem på et fat og serverer ved siden av, så hver enkelt kan forsyne seg og legge den på toppen av pastaen.
Du finner mange spennende oppskrifter på velsmakende pastaretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.