Patatas Brevas som i Barcelona er en litt spesiell variant, hvor elementene blir servert hver for seg, så hver enkelt kan bestemme mengden tomatsaus og aioli selv. Patatas Bravas er perfekt tilbehør til tapas, eller du kan servere det til grillmaten.
Potetene:
120 ml olivenolje
3 poteter, delt tvers over og i 2 cm skiver
Stek potetene i olivenolje i 25 – 30 minutter, rør av og til, til de har fått fin farge på alle kanter. Legg potetene over på et kjøkkenpapir, så de kan renne av seg overflødig olje. Mens potetene steker, kan du tilberede aioli og tomatsausen.
Aioli:
120 g majones
2 fedd hvitløk, revet (ev. hvitløk fra tube eller glass)
1 ss sitronsaft
1 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Tomatsaus:
2 ss olivenolje varmes i stekepanne i 3 minutter, skru av plata og tilsett
1 ts røkt paprikapulver
1/2 ts paprikapulver
1/2 ss maisenna
120 ml grønnsakskraft, ev. vann og fond
1/2 ts hvitvinseddik
¼ ts salt
Varm oljen i en stekepanne i 3 minutter, skru av plata og tilsett røkt paprikapulver, paprikapulver og maisenna og rør godt sammen. Sett på varmen igjen og tilsett litt og litt av grønnsakskraften, mens du rører. Tilsett hvitvinseddik og salt og la det koke i ca. 4 minutter under omrøring, til du har en kremet saus. Sett til side og la smakene utvikle seg.
Servering:
Legg potetene på tallerkenen, risle over ønsket mengde tomatsaus og aioli. Om du ønsker kan du drysse over litt friske urter.

Du finner flere spennende og velsmakende tapasretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.