Pepperbiff med peppersaus og stekte tomater

Pepperbiff med peppersaus og stekte tomater smaker knallgodt. Du velger biff etter smak og behag.

  • Indrefilet – den dyreste og møreste
  • Ytrefilet – litt mindre mør og billigere
  • Entrecote – den saftigste og mest smakfulle biten, men mindre mør og litt billigere
  • Mørbrad – ok biff, som er ca. like mør og samme pris som entrecote, men ikke like saftig
  • Flatbiff – hverdagsbiffen billigere og mindre mør enn resten
Peppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

1 ts grønne, syltede pepperkorn

1 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl vann

4 ss oksefond

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server.

Stekte tomater:

1 ss smør til steking

1 pk minitomater, gjerne i flere farger, delt i 2 eller 4, avhengig av størrelsen

4 stilker frisk timian

1 løk i strimler

Salt og pepper

Fres løken i smøret til den blir myk og blank. Tilsett tomatene og timian og fres videre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Biffen:

4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet

1 ts salt

1 ts peppermiks

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la de ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form (ta med den brunede løken også) og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

Server pepperbiffen med tomatene og valgfrie poteter. Jeg har brukt ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på her.

Pepperbiff med peppersaus
Pepperbiff med peppersaus og stekte tomater

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese