Persillesaus er en dansk saus som brukes til stekt flesk, men den passer også til andre salte kjøttretter, som for eksempel sommerkoteletter, sommer- eller påskeskinke, bayonneskinke og stekt fisk.
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 håndfull persille, finhakket
Salt og nykvernet pepper
1 ts malt muskatnøtt
Smelt smøret i en kjele på middels varme, rør inn melet og spe med litt og litt melk, mens du rører hele tiden.
Smak til sausen med salt og nykvernet pepper og eventuelt litt revet muskatnøtt. Rør inn persillen og server med kokte poteter og valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner, som har fått et oppkok i vann tilsatt litt smør.

Du finner flere velsmakende danske retter og drinker her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.