Pickles er mer enn sylteagurk

Pickles

Pickles er mer enn sylteagurk og smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter, f.eks. julematen. Farmoren min lagde fantastisk pickles, men jeg har dessverre ikke fått tak oppskriften hennes. Jeg prøver meg stadig frem for å finne den perfekte oppskriften og denne er min favoritt til nå.  Du får kjøpt fersk krondill på Meny i slutten av juli og i august.

Fersk sylteagurk

Gulrøtter, skrelt og skjært i tynne skiver

Blomkål, delt i små buketter

Bønner, renset og delt i 3

Frosne erter

Hvitbeter, gulbeter eller polkabeter, delt i terninger

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

1 ss hel pepper

1 ss sennepsfrø

3 laurbærblader

1 neve krondill

Dag 1: Kok saltlake av 1 ltr. vann og 100 g salt. Avkjøl den, prikk agurkene med en gaffel og legg dem i laken. Den skal ligge i ett døgn, før den tas opp og tørkes av.

Kok opp eddik, sukker, salt, pepper, sennepsfrø og vann, rør innimellom. Legg alle grønnsakene, krondill og laurbærblader lagvis i et norgesglass, eller krukke. Hell den kokende laken over grønnsakene og la det avkjøle seg til romtemperatur. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 2 døgn før servering.

Pickles
Pickles er mer enn sylteagurk

Du finner mange oppskrifter på velsmakende og variert tilbehør fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese