Piknik- og turmat kan være så mangt. Menneskene har alltid spist ute, i starten fordi det ikke fantes alternativer. Fra middelalderen fikk mennene med seg et solid måltid med brød, kjøtt og ost rett før de dro på jakt.
Franskmennene startet med uteservering rett etter den franske revolusjonen i 1789. De tidligere kongelige parkene ble åpnet for sosialt samvær og ta med mat, som ble delt og spist felles. Omtrent samtidig ble det laget lysthager i USA, som var private uterom hvor familier kunne spasere, spille utendørs spill og spise medbragt mat.
Piknik og turmat dreier seg ofte om fantasi. F.eks. kan du ta med både suppe og pølser i termos og bakepoteter holder seg varme i lang tid, hvis de isoleres godt. Om du har med propanapparat eller grill, åpner det for enda flere muligheter.
- Baconsalat med sennepsdressing
- Baguettelunsj
- Baguettepizza – lettvint og godt
- Baguettepizza med kjøttsaus
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv
- Blomkål- og squashsuppe
- Bønnesuppe med mais
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Borsjtsj – rødbetsuppe
- Calzone – innbakt pizza
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette
- Ertesuppe som mormor lagde den
- Foccacia
- Foccacia
- Fylt loff
- Gazpacho
- Grillet banan med smeltet sjokolade
- Horn med ost- og skinkefyll
- Hvite pizzasnurrer
- Juksesodd
- Kanelknuter med epler
- Lettvinn pitalunsj
- Linsesuppe
- Mammas minestronesuppe
- Matmuffins
- Minas gulrotsuppe
- Ostefylte horn
- Pizza twisters
- Pizzaboller
- Pizzasnurrer
- Porsjonspizza med skinke og oliven
- Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrer
- Salat med couscous og biffstrimler
- Sellerirotsuppe
- Spinatsuppe
- Squashsuppe
- Superluftige boller
- Syltetøyfylte horn
- Tomatsuppe med egg
- Vaniljeknuter
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.