For noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt, som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kan jeg virkelig anbefale på det varmeste. Sødmen i sausen, runder av saltsmaken i pinnekjøttet på en perfekt måte.
Pinnekjøttet:
Pinnekjøttet vannes ut etter anvisningen på pakken. Jeg liker å vanne det ut i 2 døgn, før det dampes i kjele med bjørkepinner og vann i minimum 3 timer, gjerne lenger.
Kålrabistappen:
Kålrabistappen lager du mens pinnekjøttet koker.
1 stor kålrot i terninger
2 gulrøtter i terninger
1 øse pinnekjøttkraft
1 god klatt smør
1/2 ts malt muskatnøtt
Fløte
Pepper
Kok kålrotterninger og gulrotterninger møre i vann. Hell av vannet, moser kålrot og gulrot og tilsett pinnekjøttkraft, en god klatt smør, muskatnøtt og fløte, til den er passe tykk. Smak til med pepper.
Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legger du det i langpanne, sammen med vossakorv og setter det i ovnen i ca 30 minutter, så det får fin farge.
I mellomtiden koker du poteter og lager den nydelige pinnekjøttsausen.
Saus:
Kok opp 1 boks fløte og tilsett pinnekjøttkraft, til du synes det er passe salt. Deretter tilsetter du sukker, til det smaker passe søtt. Du må nok tilsette litt mer kraft, for at det skal bli passe salt igjen. Smak til med litt pepper og jevn med lys maizenajevner, til den får passe sauskonsistens.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.