Pinsa med pepperoni er en italiensk rett, som ligner pizza. Pinsaen ble først laget i Roma, men har etter hvert blitt populært over store deler av verden. Måten pinsa lages på, gjør at du ikke behøver så mye gjær. Pinsa kan også lages uten fyll, kun smøres med olje og drysses med flaksalt før steking og brukes til å brettes rundt ønsket pålegg.
1 kg tipo 00
7,5 dl vann
20 g salt
2 ss honning
8 ss olivenolje extra virgin
1/5 pk fersk gjær
Dag 1:
Elt deigen godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Det er viktig å elte lenge, gjerne 15 minutter. Dekk med plast og sett deigen kaldt, så den hever seg langsomt til neste dag, gjerne lenger.
Pinsasaus:
1 boks hakkede tomater fra Mutti
1 finhakket løk
5 dråper tabasco
1 laurbærblad
1 ss tørket oregano
2 finhakkede fedd hvitløk
1 ss tørket basilikum
1/2 ts pepper
1 ts knust fennikel
Alt blandes i en kjele og kokes lenge, gjerne en time eller mer.
Dag 2:
Pinsasaus
Revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Rødløk i ringer
Paprika i strimler
Neste dag deles deigen i 8 like deler og formes til 8 fine baller, som legges i hver sin bolle, smurt med olivenolje, dekk med plastfolie, og la dem heve, enten i forvarmet ovn på 30 grader 3 timer eller på benken i 8-10 timer.
Når bollene er ferdig hevet, sett ovnen på varmluft, 250 grader. Form avlange pinsaer med hendene, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Smør dem med tomatsaus og stek ett brett av gangen i 5 minutter, midt i ovnen.
Ta dem ut og la dem hvile på rist i 10 minutter, før du legger på ost, rødløk, paprika, og pepperoni. Avslutt med å steke pinsaene ferdig i ca. 10 minutter til, når de har fått en fin gyllen farge og sprø skorpe.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.