Piri piri-kylling med ovnspoteter og yoghurtsalat

Piri piri-kylling serveres i Angola, Mosambik og Portugal. Den har litt sting, men du kan bruke mer chili hvis du vil ha den sterkere.

1 hel kylling med skinn

Marinade:

3 ss sitronsaft

4 fedd hvitløk, hakket

2 ts salt

Bland ingrediensene til marinaden og gni kyllingen inn med den. La den ligge i marinade i minimum 1 time, gjerne lenger.

Piri Piri-saus:

2 til 3 røde thailandske chili

2 fedd hvitløk

Saft av 1 sitron

Salt og pepper

2 ts paprikakrydder, gjerne røkt

1 dl olivenolje

Kjør ingrediensene til sausen i en blender eller med stavmikser.

Kyllingen:

Om du har rotisserie, kan du tre på kyllingen og steke i ovnen på 200 grader eller i grillen på middels varme. Om du ikke har rotisserie, kan du legge kyllingen i ildfast form og steke den på 200 grader og snu den etter halve tiden. Smør kyllingen med sausen hvert kvarter, til du er tom for saus. Kyllingen er klar når du kan stikke en spiss kniv inn i lårfestet og kraften som kommer ut er gjennomsiktig.

Pynt med sitronbåter.

Potetene:

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter.

1 boks mais
1/2 agurk i små terninger
4 vårløk, finstrimlet
1 neve finhakket mynte
4 dl gresk yoghurt
Salt og pepper
Rør alt sammen og smak til med mynte

Piri piri-kylling med ovnspoteter og yoghurtsalat
Piri piri-kylling med ovnspoteter og yoghurtsalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese