Pizza med kylling og bearnés

Pizza med kylling og bearnés

Pizza med kylling og bearnés er ikke like vanlig som den med biff og bearnés, men det smaker like godt, synes jeg.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Sausen:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 finhakket løk

2 laurbærblader

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

Noen dråper tabasco

1 ts knuste fennikelfrø

Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele, kok opp og la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Fyllet:

Tomatsaus

200 g kyllingfilet, delt i strimler

200 g sopp etter eget ønske, brunes i litt smør

10 minitomater, delt i 2

200 g revet ost, gjerne flere slag og gjerne vellagret

1 beger bearnaisesaus

Friske urter, f.eks. estragon eller kjørvel

Etter jeg har forstekt pizzabunnen legger jeg på pizzasaus, ost (gjerne flere slag i blanding), sopp, tomat, kyllingfilet og litt mer ost. Jeg steker den på full guffe i ovnen, til den er gyllen og ferdig.

Etter steking legger jeg på klatter med bearnés og noen estragonblader eller kjørvel.

Pizza med kylling og bearnés
Pizza med kylling og bearnés

 

Du finner over 50 pizzavarianter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese