Pizza med pesto og kylling er en pizzavariant, hvor pesto er pizzasausen. Den beste pestoen er den du lager selv, men pizzaen blir deilig med kjøpepesto også.
Pizzabunn:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann. La deigen heve i bollen, under et klede, til dobbel størrelse (min. 1 time). Trykk eller kjevle den ut og la den etterheve i ca. 30 minutter. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Pesto:
150 g fersk basilikum
3 dl olivenolje
100 g pinjekjerner
200 g parmesan
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt. La stå i romtemperatur til den skal brukes.
Kylling i marinade:
300 g kyllingfilet i strimler
3 hvitløksfedd, finhakket
1 dl olivenolje
La kyllingfileten ligge i marinaden i min. 1 time, men gjerne over natten, før du bruner den kjapt i stekepannen.
Montering:
Pesto
1 pk revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
1 løk i strimler
1/2 paprika i strimler
10 minitomater, delt i 2
10 oliven i tynne skiver
Smør pesto over hele bunnen. Legg på resten av ingrediensene og stek på 200 grader til pizzaen er gyllen og lekker.
Ruccola
Basilikum
Ta ut pizzaen og dryss over ruccola og basilikum rett før servering.
Du finner flere spennende pizzavarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.