Pizza med smak av Midtøsten er den helt nye pizzafavoritten hos oss. Den er fargerik og smaker helt nydelig.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Pizzasaus:
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Pizzafyll:
Pizzasausen
200 g kylling i små terninger
1 ss falafelkrydder (fås i asiatiske butikker)
Salt og pepper
200 g revet ost
1/2 gul paprika i tynne strimler
1 liten rødløk i tynne ringer
3 ferske fiken i tynne båter
1 pose pistasjnøtter, ristet lett i tørr panne
1 neve rødkål i tynne strimler
1/2 neve koriander, kun bladene
1 dryss granateplekjerner
Brun kyllingen, krydret med falafelkrydder, salt og pepper, raskt i litt olje.
Bre pizzasausen over den forstekte pizzabunnen, før du legger på kyllingbitene. Fordel osten jevnt over pizzaen, deretter paprika, rødløk og fiken. Stek pizzaen litt under midten av ovnen, på full guffe, til toppen er gyllen. Når pizzaen er stekt, legg på pistasjnøtter, strimlet rødkål, korianderblader og granateplekjerner.