Pizza med smak av Midtøsten

Pizza med smak av Midtøsten er den helt nye pizzafavoritten hos oss. Den er fargerik og smaker helt nydelig.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Pizzasaus:
1beger creme fraiche

1 ss karri

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten – før steking
Pizzafyll:

Pizzasausen

200 g kylling i små terninger

1 ss falafelkrydder (fås i asiatiske butikker)

Salt og pepper

200 g revet ost

1/2 gul paprika i tynne strimler

1 liten rødløk i tynne ringer

3 ferske fiken i tynne båter

1 pose pistasjnøtter, ristet lett i tørr panne

1 neve rødkål i tynne strimler

1/2 neve koriander, kun bladene

1 dryss granateplekjerner

Brun kyllingen, krydret med falafelkrydder, salt og pepper, raskt i litt olje.

Bre pizzasausen over den forstekte pizzabunnen, før du legger på kyllingbitene. Fordel osten jevnt over pizzaen, deretter paprika, rødløk og fiken. Stek pizzaen litt under midten av ovnen, på full guffe, til toppen er gyllen. Når pizzaen er stekt, legg på pistasjnøtter, strimlet rødkål, korianderblader og granateplekjerner.

 

Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten – klar til servering

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese