Pizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kalde og er fine å fryse ned, halvstekte. Jeg har brukt ferdig pizzadeig, som du får kjøpt utkjevlet, men du kan selvfølgelig lage bunnen selv.
Sausen:
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1 finhakket løk
2 laurbærblader
1 ss tørket oregano
2 finhakkede fedd hvitløk
1 ss tørket basilikum
1/2 ts pepper
Noen dråper tabasco
1 ts knuste fennikelfrø
Bland alt i en kjele, kok opp og la det koke lenge, gjerne en time eller mer. Smør sausen over pizzabunnen.
Fyllet:
1 løk, finhakket
4 sjampinjong, finhakket
10 sorte oliven, finhakket
1 paprika, finhakket
20 basilikumblader, finhakket
Rør alt sammen og spre det over pizzasausen.
Ellers:
1 pk kokt skinke
1 pk revet ost, gjerne vellagret
1/2 pk revet parmesan
Legg på ost, skinke og parmesan.
Montering og steking:
Brett den ene halvdelen av pizzabunnen over den andre. Det går veldig lett, hvis du bruker bakepapiret til å gjøre det. Skjær i strimler med en pizzakutter og dra i hver strimmel, mens du vrir samtidig. Stek på bakepapir i ovnen på 220 grader i 15-20 min, til de har fått fin farge.
Om du vil lage pizzabunnen selv, er dette en super oppskrift:
Min beste pizzabunn:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time.
Du finner over 40 spennende og varierte pizzavarianter, fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.