Poke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk i terninger, men jeg liker veldig godt konseptet og her har jeg laget en variant med kyllingbryst. Oppskriften er til 1 person, så det er enkelt å gange opp, så du kan servere poke bowl til så mange du ønsker.
1 kyllingbryst person, saltet, pepret og brunet i litt smør
1/2 løk i strimler, brunet i litt smør
2 never spinat, dampet i en blanding av smør, vann og kyllingfond
1/2 vårløk i strimler
1/2 rød paprika i strimler
50 g shitakesopp (eller aromasopp) i skiver og brunet i litt smør
Superris, laget etter anvisning på pakken, men med dobbel mengde vann + 1 ts kyllingfond
1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne
Poke saus (kikkoman har en ferdig saus) – mengde etter eget ønske
Legg superris i bunnen av en bolle. Dander de andre ingrediensene rundt. Dryss over sesamfrø. Server poke bowl med poke saus, som helles over, før alt blandes.
NAM!
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.