Poke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære eller kutte og det startet som restemat, da fiskerne fra Hawaii spiste fiskeavskjæret fra fangsten som mellommåltid, sammen med ris. Etter hvert ble det veldig trendy gatemat. Det er viktig å bruke veldig fersk fisk, f.eks. Salma. Oppskriften er passe til 4 personer.
600 g fersk laks
Marinade:
1 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
1 ss sriracha
1 ss honning
Saft fra appelsinskrogene etter du har skjært ut filetene
2 ss rapsolje
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del laksen i terninger, bland dem med marinaden og sett den kaldt i 30 minutter, mens du lager salaten.
Salat:
1 agurk i terninger
1 avokado i terninger
2 appelsiner, kun filetene
4 vårløk i strimler
1 neve frisk koriander, halvparten finhakket, resten servert i en egen bolle, til å pynte med til slutt
2 ss limesaft
2 ts riseddik
Bland alt sammen i en bolle.
Laksen:
Laksen kan stekes på flere måter, enten i en stekepanne, eller i ovn eller i airfryer.
Om du vil bruke stekepanne, må den ha slippbelegg. Stek på middels temperatur og la marinaden være med. Stek i 5-10 minutter avhengig av hvor nye du vil ha den stekt. Jeg foretrekker at den er litt rå i midten. Bruk lokk og snu laksebitene etter halve tiden.
Om du vil steke dem i ovnen, heller du laksen og marinaden i en ildfast form og setter den i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.
Om du vil tilberede laksen i airfryer, legger du en papirform for airfryer i bunnen og heller lakseblandingen oppi. Stek på 190 grader i 8-10 minutter.
Servering:
4 porsjoner sushiris, kokt etter anvisning på pakken
Salaten
Laksen
Chilimajones
Sesamfrø, ristet i tørr stekepanne
Korianderblader
Granateplekjerner
Legg risen i bunnen av bollen. Legg laks over halparten av risen og salat over resten. Hell over ønsket mengde chilimajones og dryss på sesamfrø, korianderblader og granateplekjerner. Poke bowl med laks og chilimajones speses med pinner eller en gaffel.
Du finner flere varianter av poke bowl her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.