Poronkeitto er velsmakende, tradisjonell suppe, som serveres med skiver av kjøttet på toppen.
1 kg reinsdyrkjøtt, gjerne forpart
4 l viltkraft, ev. vann og viltfond
2 løk i grove biter
1 ts allehånde
4 gulrøtter i 2 cm biter
1 selleristang i 1 cm biter
8 kokefaste poteter i store terninger
25 g byggryn
1 purre i 2 cm strimler
1 ss finhakket bladpersille
Salt og pepper
Legg kjøttet i en gryte og sett det i ovnen på 200 grader, så det får brunet seg litt. Det tar 30 min. – 1 time. Tilsett løk, allehånde og kraft, sett gryta på ei kokeplate og la det koke opp. Skum ev. av, om det behøves. La kjøttet småkoke i min. to timer, sjekk om det er mørt og la det ev. koke i 1-2 timer til. Tilsett gulrøtter, selleristang, poteter og byggryn og la det koke til potetene er ferdige. Tilsett purre og smak til med salt og pepper. La det koke i 5 min. og rør inn bladpersille rett før servering.
Server poronkeitto som suppe og legg skiver av kjøttet på toppen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.v