Portvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvert år, men portvinssild er en gjenganger. Husk å beregne tid til både utvanning og til at silden og løken skal få stå og trekke til seg de gode smakene.
6 kryddersildfileter
2 rødløk
1 ts tørket salvie
1,75 dl hvitvinseddik
0,25 dl balsamicoeddik
1,5 dl sukker
3 ss rapsolje
1 dl portvin
Vann ut sildefiletene etter anvisning på pakka.
Bland resten av ingrediensene og smak til. Skyll, tørk og del sildefiletene i passe gaffelbiter og bland dem inn i portvinslaken. La portvinssild stå kald ett par dager før du serverer den.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.