Her finner du oppskrifter, fra fjern og nær, hvor poteter spiller hovedrollen:
- AnnapoteterAnnapoteter eller pommes Anna smaker godt til både kjøtt og fiskeretter. Du kan lage dem i en stor form, ellerFortsett å lese “Annapoteter”
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmørFortsett å lese “Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv”
- Bakt potet med gravlaks og kald rømmesausBakt potet med gravlaks og rømmesaus er en favorittlunsj for meg om dagen. Disse bakepotetene går ekstra fort, for jegFortsett å lese “Bakt potet med gravlaks og kald rømmesaus”
- Bakt søtpotet med gresk kjøttdeigBakt søtpotet med gresk kjøttdeig er en lettvinn hverdagsrett. Den smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også brukeFortsett å lese “Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig”
- Bakte perlepoteterBakte perlepoteter er små og sexy og en pryd for tallerkenen. Jeg risler litt olje i langpanna og legger dem iFortsett å lese “Bakte perlepoteter”
- BalsamicopoteterBalsamicopoteter smaker nydelig til stekt eller grillet kjøtt. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 kg kokefaste poteter i 1/2Fortsett å lese “Balsamicopoteter”
- Båtpoteter – ovnspoteterBåtpoteter er noe av det greieste å servere til både kjøtt og fisk. Det passer godt med båtpoteter til tapasFortsett å lese “Båtpoteter – ovnspoteter”
- BlåskimmelpoteterBlåskimmelpoteter er en nydelig variant av fløtegratinerte poteter og passer spesielt godt til stekt eller grillet kjøtt, som f.eks. biff,Fortsett å lese “Blåskimmelpoteter”
- Clotildes ovnsbakte poteterClotildes ovnsbakte poteter er en variant av potetene til den franske matbloggeren Clotilde Dusoulier. Oppskriften er passe til 6 personer.Fortsett å lese “Clotildes ovnsbakte poteter”
- Dillstuede poteter – en veldig lettvint oppskriftDillstuede poteter er deilig til fiskeretter med både stekt og kokt fisk. Denne oppskriften er passe til 4 porsjoner, erFortsett å lese “Dillstuede poteter – en veldig lettvint oppskrift”
- Domino pommes dauphinoiseDomino pommes dauphinoise er en variant med potetskiver på høykant av den velsmakende potetretten pommes dauphinoise. Den smaker godt tilFortsett å lese “Domino pommes dauphinoise”
- DuchessepoteterDuchessepoteter passer godt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften er passe til 6 personer. 750 g mandelpoteterFortsett å lese “Duchessepoteter”
- Fløte- og blåskimmelgratinerte poteterFløte- og blåskimmelgratinerte poteter er ikke så vanlig, men virkelig godt. Fløtegratinerte poteter har etter hvert blitt en klassiker ,Fortsett å lese “Fløte- og blåskimmelgratinerte poteter”
- Fløtegratinerte hasselbackpoteterFløtegratinerte hasselbackpoteter er en blanding av hasselbackpoteter og fløtegratinerte poteter og passer spesielt godt til kjøttretter, som biff, lam ogFortsett å lese “Fløtegratinerte hasselbackpoteter”
- Fløtegratinerte poteterFløtegratinerte poteter har etterhvert blitt en klassiker , er enkel å lage og passer til mye forskjellig, bl.a. biff, koteletter ogFortsett å lese “Fløtegratinerte poteter”
- Fløtegratinerte poteter med løkFløtegratinerte poteter med løk smaker godt til mange slags kjøttretter og til grillmat. Det finnes mange variasjonsmuligheter for fløtegratinerte poteter.Fortsett å lese “Fløtegratinerte poteter med løk”
- Fløtegratinerte poteter med løk og persilleFløtegratinerte poteter med løk og persille er en velsmakende litt sunnere variant av fløtegratinerte poteter. De passer til de flesteFortsett å lese “Fløtegratinerte poteter med løk og persille”
- Fløtegratinerte søtpoteterFløtegratinerte søtpoteter er en god rett, som kan erstatte vanlige gratinerte poteter, for å få litt variasjon. Denne oppskriften erFortsett å lese “Fløtegratinerte søtpoteter”
- FondantpoteterFondantpoteter er en av mine favorittmåter å servere poteter på. De passer til det meste av kjøtt- og fiskeretter. DeFortsett å lese “Fondantpoteter”
- Gratinert “bakepotet”Gratinert “bakepotet” er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst tilFortsett å lese “Gratinert “bakepotet””
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg medFortsett å lese “Gratinert bakepotet”
- Gratinerte blåskimmelpoteterGratinerte blåskimmelpoteter er en velsmakende variant av fløtegratinerte poteter. Om du tror du ikke liker blåskimmelost, er det greit åFortsett å lese “Gratinerte blåskimmelpoteter”
- Gratinerte rester av bakepoteterGratinerte rester av bakepoteter er nydelig restemat og du kan variere mellom å servere det enkelt, som tilbehør til f.eks.Fortsett å lese “Gratinerte rester av bakepoteter”
- GremolatapoteterGremolatapoteter er spesielt gode til fisk og grillmat. De smaker aller best varme eller lunka. Jeg spiser dem ofte nesteFortsett å lese “Gremolatapoteter”
- Gresk, bakt potetGresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikkeFortsett å lese “Gresk, bakt potet”
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker veldig godt alene, som en smårett, en liten kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese “Guros fylte bakepoteter”
- Halvknuste poteter med parmesanHalvknuste poteter med parmesan er knallgodt til biff, koteletter, kylling og det meste av grillmat. 1 kg poteter med skall 4Fortsett å lese “Halvknuste poteter med parmesan”
- HasselbackpoteterHasselbackpoteter er en av mine favorittpoteter. Jeg har fått en del spørsmål om hasselbackpotene mine, så jeg legger ut enFortsett å lese “Hasselbackpoteter”
- Hjemmelaget potetsalatHjemmelaget potetsalat smaker mye bedre enn ferdigkjøpt og det er både kjapt og enkelt å lage. Kok 1 kg kokefasteFortsett å lese “Hjemmelaget potetsalat”
- KantarellduchesseKantarellduchesse er en potetvariant som smaker fantastisk og passer spesielt godt til vilt eller storfe. Det er litt jobb, menFortsett å lese “Kantarellduchesse”
- Lun potetsalatLun potetsalat smaker godt til både fisk og kjøtt. Vi lager alltid litt for mye og spiser dem kalde nesteFortsett å lese “Lun potetsalat”
- MiddelhavspotetsalatMiddelhavspotetsalat smaker nydelig til det meste av grillmat og passer godt til kokte og stekte fiskeretter. De er også knallgodeFortsett å lese “Middelhavspotetsalat”
- Ovnsbakte potetskiverOvnsbakte potetskiver smaker godt til retter av både kjøtt og fisk. Skjær småpoteter i 1 cm tykke skiver. Legg demFortsett å lese “Ovnsbakte potetskiver”
- Ovnsbakte rotgrønnsaker med søtpotetOvnsbakte rotgrønnsaker med søtpotet smaker godt til mange slags retter. Denne varianten med søtpotet, gir både grønnsaker og poteter iFortsett å lese “Ovnsbakte rotgrønnsaker med søtpotet”
- ParmesanduchessepoteterParmesanduchessepoteter smaker like godt som de ser ut, og passer godt til både kjøtt- og fiskeretter. De kan gjøres nestenFortsett å lese “Parmesanduchessepoteter”
- Parmesangratinerte minipoteterParmesangratinerte minipoteter passer til stekt og grillet kjøtt, nåde rødt og hvitt. Jeg liker godt å servere minipoteter. Jeg kallerFortsett å lese “Parmesangratinerte minipoteter”
- ParmesanpoteterParmesanpoteter passer til mange slags retter av kylling, svin, okse og lam. De passer også godt som en del avFortsett å lese “Parmesanpoteter”
- Patatas bravasPatatas bravas er en deilig spansk potetrett, som egner seg både som en del av et tapasmåltid og som tilbehørFortsett å lese “Patatas bravas”
- Patatas bravas – en kjapp enPatatas bravas er en spansk smårett, som ofte brukes som en del av et tapasmåltid. Dette er en kjapp, enkelFortsett å lese “Patatas bravas – en kjapp en”
- Perfekt potetpuréPerfekt potetpuré er en litt finere potetmos. Til vanlig bruker jeg ikke oppskrift på potetpuré, men noen ganger, når jegFortsett å lese “Perfekt potetpuré”
- PestopoteterPestopoteter er deilig tilbehør til kylling, fisk, eller en deilig tapasrett. Det smaker aller best om du lager pestoen selv,Fortsett å lese “Pestopoteter”
- Pirrende potetmosPirrende potetmos inneholder wasabi og purre og passer spesielt godt til fisk. Om du ikke har mandelpoteter, kan du brukeFortsett å lese “Pirrende potetmos”
- Pommes boulangerePommes boulangere, eller poteter som bakeren gjør det, er en fransk klassiker, som passer til både kjøtt og fisk. OmFortsett å lese “Pommes boulangere”
- Pommes fritesPommes frites kan kjøpes ferdig i frysedisken, men ikke noe kan måle seg med hjemmelaget og det tar ikke langFortsett å lese “Pommes frites”
- Pommes noisettesPommes noisettes er en slags potetmos, rullet i strøkavring og fritert. Du får kjøpt noen i frysedisken, men hjemmelaget smakerFortsett å lese “Pommes noisettes”
- Potet- og purresuppePotet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servereFortsett å lese “Potet- og purresuppe”
- Potetklubb med duppePotetklubb var noe av det beste jeg visste som barn. Jeg har vokst opp med mormors nydelige potetklubb. Etter jegFortsett å lese “Potetklubb med duppe”
- Potetlomper – potetkakerTuvas lomper smaker nesten som min oldemors potetkaker. Et av de store barndomsminnene for meg, var når min oldemor, KarenFortsett å lese “Potetlomper – potetkaker”
- PotetmosPotetmos passer til mye forskjellig og brukes over store deler av verden. Denne oppskriften gir en helt perfekt potetmos, spesieltFortsett å lese “Potetmos”
- PotetmosfiskPotetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lettFortsett å lese “Potetmosfisk”
- Potetpuré til fiskeretterPotetpuré til fiskeretter smakes til med gressløk eller vårløk, muskat og sitron, som passer perfekt til fisken. 500 g mandelpoteterFortsett å lese “Potetpuré til fiskeretter”
- PotetroserPotetroser smaker godt til retter av både kjøtt og fisk. De er ikke så vanskelige å lage, men ser ganskeFortsett å lese “Potetroser”
- Potetsalat med blåskimmelostPotetsalat med blåskimmelost er litt utradisjonelt, men passer veldig godt til stekt og grillet kjøtt. 1 kg kokte poteter 1Fortsett å lese “Potetsalat med blåskimmelost”
- Potetsalat med middelhavssmakPotetsalat med middelhavssmak smaker godt til f.eks. grillmat, spekemat og stekte kjøttretter. Hvorfor ikke prøve denne varianten, med smak av middelhavet?Fortsett å lese “Potetsalat med middelhavssmak”
- Potetsalat med sennepPotetsalat med sennep passer til mye forskjellig og smaker godt, både lun og kald. Denne varianten passer til både spekemat,Fortsett å lese “Potetsalat med sennep”
- Potetsalat til fiskPotetsalat til fisk er kanskje litt utradisjonelt, men jeg kan anbefale å prøve. Potetsalat finnes i mange varianter og detFortsett å lese “Potetsalat til fisk”
- PotetstablerPotetstabler ser stilig ut og kan brukes som tilbehør til mange slags matretter. Beregn 1/2 -1 bakepotet per pers. SmørFortsett å lese “Potetstabler”
- PotetsticksPotetsticks er sprøtt og smaker akkurat det du vil. Du kan krydre den så den passer til et hvilket som helstFortsett å lese “Potetsticks”
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1Fortsett å lese “Potetvafler”
- Råstekte poteterRåstekte poteter smaker godt til de fleste kjøtt- og fiskeretter. De kan også brukes som en del av et tapasmåltid,Fortsett å lese “Råstekte poteter”
- Røde sexypoteter med sennepsdressingJeg vet ikke hvorfor, men jeg synes de bittesmå potetene er litt sexy, til familiens store fornøyelse. Uansett, røde sexypoteterFortsett å lese “Røde sexypoteter med sennepsdressing”
- Rösti (røsti)Rösti (røsti) er opprinnelig fra Sveits, men spises i flere av de nærliggende landene også. I tillegg har retten flyttetFortsett å lese “Rösti (røsti)”
- Røsti med beterRøsti er en deilig potetvariant fra Sveits. De lager den også i Luksembourgh, men de kaller det gromlerekichelcher. Røsti smakerFortsett å lese “Røsti med beter”
- Saltbakte poteterSaltbakte poteter passer til middag eller som egen smårett på tapasbordet. Saltet gjør at fuktigheten bevares i potetene og girFortsett å lese “Saltbakte poteter”
- Sauterte poteterSauterte poteter passer til både kjøtt- og fiskeretter. Denne oppskriften er passe til 4 personer 8 middels store poteter, skreltFortsett å lese “Sauterte poteter”
- SennepspoteterSennepspoteter passer både til fisk og kjøtt og kanskje ekstra godt til grillmat. Hell litt nøytral olje i en ildfastFortsett å lese “Sennepspoteter”
- SesampoteterSesampoteter smaker godt og kan brukes til både kjøtt og fisk. Kokefaste poteter Smør Olivenolje Sesamfrø Flaksalt Skjær potetene iFortsett å lese “Sesampoteter”
- Småsinte ovnspoteterSmåsinte ovnspoteter smaker godt til blandt annet biff, burger eller som del av et tapasmåltid. Skrell poteter og del demFortsett å lese “Småsinte ovnspoteter”
- Søtpotet- og sellerirotpuréSøtpotet- og sellerirotpuré smaker godt som tilbehør til både fugl, storfe og svin det smarte er at det er både potetFortsett å lese “Søtpotet- og sellerirotpuré”
- SøtpotetmosSøtpotetmos smaker helt nydelig og kan brukes til de samme rettene du vil bruke vanlig potetmos til. 4 søtpoteter 1Fortsett å lese “Søtpotetmos”
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese “Spansk potetomelett eller tortilla”
- Suppebrød med potetSuppebrød med potet er laget av durumhvete, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har etFortsett å lese “Suppebrød med potet”
- TrekkspillpoteterTrekkspillpoteter smaker godt som en del at et tapasmåltid, eller som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. 4 bakepoteter, skreltFortsett å lese “Trekkspillpoteter”
- Trøffel- og baconpotetmosTrøffel- og baconpotetmos smaker godt til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften passer til 4 personer. 10 mellomstore poteter 2Fortsett å lese “Trøffel- og baconpotetmos”
- VaffelchipsburgerbrødVaffelchipsburgerbrød en en ny og spennende burgerbrødvariant. Den er enkel å lage og smaker skikkelig godt. Du kan enten lageFortsett å lese “Vaffelchipsburgerbrød”