Provencalsk gryte

Provencalsk gryte har kraftig og balansert smak. Koketiden er viktig, for at sødmen skal utvikle seg fra tomatene. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 g storfekjøtt, for eksempel entrecôte, i terninger
2 løk i strimler
2 dl hvitvin
4 fedd hvitløk, finhakket
1 god neve tørket steinsopp
1 stor, eller 2 små persillerøtter i små terninger
2 gulrøtter i små terninger
2 laurbærblader
1/2 glass grønne oliven u/stein
5 dl kraft, ev. sjalottløkfond elle oksefond og vann
14 perlepoteter, delt i 4
1 boks hakkede tomater, helst Mutti
1 ss tomatpuré
14 minitomater, delt i 2
1 ss timian
1 ss oregano
3 ts salvie
Salt og pepper
1 neve finhakket bladpersille

Legg steinsoppen i varmt vann. Brun kjøttet i en blanding av smør og olivenolje. Tilsett løken og stek videre til løken er gyllen. Tilsett hvitløk, hvitvin, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblader, kraft, sopp, persillerøtter, poteter, gulrøtter og tomater. Rør det sammen og la det koke i 1 time, til grønnsakene er møre.

Provencalsk gryte
Provencalsk gryte

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese