Pulled hjortenakke er norsk tradisjonskjøtt brukt som fast food. Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke, finnes flere muligheter enn å lage kjøttdeig og koke kraft på den. Jeg serverer den med hjemmelagde burgerbrød og coleslaw og synes det smaker fortreffelig.
1 hjortenakke smøres inn med en blanding av:
4 ss brunt sukker
2 ss dijonsennep
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
4 ts liquid smoke
Salt og nykvernet pepper
Legg nakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 5 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader i to døgn. Du leste ikke feil. Jeg forsøkte etter ett døgn, men da er den fortsatt seig.
Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.
Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød HER.
Coleslawoppskriften min finner du HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.