Barbacoa – Pulled pork goes texmex

Barbacoa er  starten for barberque og har sin første opprinnelse i Puerto Rico, men har spredd seg til Meksiko. Opprinnelig ble kjøttet pakket inn og langtidsstekt i hull i bakken, men vi som er så heldige at vi har stekovn, kan lage den der.

Jeg starter dagen før vi skal spise:

1 svinenakke

2 ss brunt sukker

2 ss tacokrydder (jeg bruker hjemmelaget)

1 ts nykvernet pepper

2 dl vann

Smør svinenakken inn med en blanding av brunt sukker, tacokrydder (jeg bruker hjemmelaget) og nykvernet pepper.

Barbacoa - Pulled pork goes texmex
Barbacoa – Pulled pork goes texmex

Legg svinenakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader. La nakken stå i ovnen til neste dag.

Før servering river du kjøttet fra hverandre med to gafler og blander det med kraften fra stekingen og tacosaus. Smak til om det trenger salt.

Server barbacoa med lomper, guacamole, reven ost, salat og ev. annet tilbehør du liker til taco. Du finner oppskrift på tilbehør og masse annet godt  her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese