Pulled pork med coleslaw er en rett vi har oppdaget de siste årene. Pulled pork er en amerikansk rett fra sydstatene i USA. Den består egentlig av svinenakke, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12-15 timer på lav temperatur og blir så mørt at det kan trekkes fra hverandre med to gafler. Jeg lager den i stekovnen. Det vanligste tilbehøret er burgerbrød og coleslaw, som jeg bruker her.
Jeg starter dagen før vi skal spise den:
1 svinenakke
2 ss brunt sukker
1 ss dijonsennep
1 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
2 ts liquid smoke
salt og nykvernet pepper
Svinenakken smøres inn med en blanding av brunt sukker, dijonsennep, paprikapulver, chilipulver, liquid smoke, litt salt og nykvernet pepper.
Legg svinenakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 2 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader. La nakken stå i ovnen til neste dag.
Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.
Coleslaw:
Coleslawlager du enkelt ved å blande:
1 pose majones
1 boks creme fraiche
1/2 lime, kun saften
2 ss sukker
2 ss HP saus
4 ss agurkmiks
1 ss eplesidereddik
salt og pepper
1 pose med ferdigrevet gulrot og kål
Om du har lyst på litt mer jobb, kan du rive gulroten og finsnitte kålen selv.
Server pulled pork med coleslaw og burgerbrød. Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød her.
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med coleslaw HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.