Ramadan pidesi

Ramadan pidesi

Ramadan pidesi eller ramadan pide er et saftig, tyrkisk brød, med tradisjoner tilbake til 1600-tallet. Brødet serveres under ramadan, men smaker like godt resten av året. Det passer til gryteretter, supper og til meze, tyrkias svar på tapas. Oppskriften gir 4 store ramadan pidesi.

Deigen:

6 dl vann
2 ss sukker
2 ss tørr gjær
800 g mel
2 ts salt

Elt alt godt sammen, dekk til og la deigen heve i min. 2 timer.
Del deigen i 4 like store biter og form hver del til en løs ball. Legg dem på to bakepapirkledde stekebrett og dekk til med plastfolie og la dem heve i 30 minutter til.
Form hver kule til runde eller ovale leiver, 1,5 cm tykke og trykk ut eventuelle luftbobler. Spray plastfolien med litt formfett eller pense med litt olje, dekk og la den hvile i enda 30 minutter. I mellomtiden gjør du klar eggvasken og setter stekeovnen på 200 grader.

Eggvask:

2 ss mel
1,25 dl kokende vann
1 ss gresk yoghurt
1 stort egg

Hell melet i en bolle og visp inn det kokende vannet for å unngå klumper. Avkjøl og visp inn yoghurt og egg.

Topping:

2 ss sesamfrø (løkfrø)
1 ss nigellafrø

Forming av ramadan pidesi:

Pensle hver leiv med eggvask. Bruk fingertuppene til å lage fordypninger på deigen omtrent  tomme fra kanten for å lage en sirkel. Dypp deretter fingertuppene i vasken og lag en fordypning ca. 2 cm innenfor kanten. Lag deretter fordypninger i et rutemønster innenfor ringen. Det trenger ikke å være perfekt!
Dryss på sesamfrø og nigellafrø og stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne på toppen. Flytt dem over på en rist for å avkjøles litt. Ramadan pidesi serveres varme.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese