Reinsdyrfilet er kanskje mitt favorittkjøtt, når det gjelder vilt. Det er mørt og saftig, når det blir behandlet riktig. Du finner det i frysedisken på Meny hele året.
Sausen:
6 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)
1 laurbærblad
3 dl søt madeira
3 dl fløte
Fres sjalottløken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og madeira. Kok til det halve og tilsett 3 dl fløte.
Reinsdyrfileten:
Legg reinsdyrfiletene i en ildfast form. Stek på 125 grader i ca. 20 minutter. Bruk steketermometer. Når kjernetemperatur er 60 grader, er kjøttet perfekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du deler det opp.
Rosenkålen finner du oppskrift på HER. Bland med stekte kantareller før servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.