Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte er fantastisk og varmende høstmat. Sammen med mandelpotetpuré og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester. Jeg pleier å doble porsjonen, så jeg kan fryse ned til senere og ha gode og lettvinne middager i hverdagen.

Reinsdyrgryte:

2 løk i strimler

1 kg reinsdyrkjøtt i terninger (f. eks mørbrad) ev. reinsdyrskav

2 pk skivet sopp

1 boks seterrømme

1 boks kremfløte

1/2 ss knuste einerbær

2 ts pepper

1 skvulp solbærsaft

50 g brunost

Start med å brune løk, sopp og reinsdyrkjøtt i smør. Hell på rømme og fløte. Tilsett einerbær, pepper, solbærsaft og brunost og la de koke til kjøttet er mørt. Koketiden for reinsdyrgryte avhenger av hva slags kjøtt du bruker. For eksempel så må forpart (f.eks. bog) koke lenger enn flatbiff eller mørbrad.

Potetpuré:

1 kg mandelpoteter

1/2 pakke smør

Ca. 3 dl fløte

Ca. 1 ts salt

1 ts pepper

Potetpuréen lager du enkelt ved å skrelle og koke (trekke) mandelpoteter. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett smør og fløte til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Rosenkål med bacon:

Rosenkål med bacon er skikkelig godt tilbehør til vilt og om du ikke er så glad i det, kan det godt hende du liker denne varianten.

Skjær av de brune rotendene, fjern de stygge bladene og del de største hodene i to deler.

Brun baconterningene godt i en sautépanne (stekepanne med høye kanter). Kok rosenkålen i 5 minutter, hell av vannet og hell rosenkålen over baconet. Rør det sammen i noen minutter over middels varme, til rosenkålen har perfekt konsistens.

Servering:

Server reinsdyrgryte med potetpuré, rosenkål og gjerne tyttebærsyltetøy eller nyrørte tyttebær.

Reinsdyrgryte
Reinsdyrgryte

 

Du finner flere oppskrifter på nydelig og variert mat med reinsdyr her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese