Reinsdyrtaco

Reinsdyrtaco er en deilig tacovariant, med norske smaker og norske ingredienser. Ramsløk er det norske svaret på hvitløk og den vokser vilt flere steder i Norge. De fleste velassorterte matbutikker har ramsløk, men om du ikke får tak i, kan du bruke litt hvitløk i stedet.

Tyttebærrømme

3 dl seterrømme

1 ss tyttebærsyltetøy

Bland sammen rømme og tyttebærsyltetøy og sett det kaldt til det skal brukes.

 

Syltet rødløk

4 rødløk, skrelt og delt i 4

1 sitron, kun saften

2 ss sukker

Kok alle ingrediensene, på lav temperatur i en kjele, til løken er mør og har fått fin farge.

 

Reinsdyr

400 g reinsdyrskav

3 sjalottløk i strimler

1 l viltkraft, ev. kylling eller kalv (kan bruke fond og vann også, men pass på at det ikke blir for salt

3 dl rødvin

2 laurbærblader

3 kvaster fersk timian

2 ss syltet ramsløk

4 ss rapsolje

Salt og pepper

Salat etter eget ønske, f.eks. feldsalat

Potetlefser eller lomper

Brun reinsdyrskavet i en gryte i oljen, med litt salt og pepper.

Tilsett kraft, rødvin, timian, laurbærblad og ramsløk og la kjøttet trekke i 2 timer, på svak varme. Plukk kjøttet ut av kraften og server som reinsdyrtaco i lefser, med salat, tyttebærrømme og syltet rødløk.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese