Reinsdyrtaco er en deilig tacovariant, med norske smaker og norske ingredienser. Ramsløk er det norske svaret på hvitløk og den vokser vilt flere steder i Norge. De fleste velassorterte matbutikker har ramsløk, men om du ikke får tak i, kan du bruke litt hvitløk i stedet.
Tyttebærrømme
3 dl seterrømme
1 ss tyttebærsyltetøy
Bland sammen rømme og tyttebærsyltetøy og sett det kaldt til det skal brukes.
Syltet rødløk
4 rødløk, skrelt og delt i 4
1 sitron, kun saften
2 ss sukker
Kok alle ingrediensene, på lav temperatur i en kjele, til løken er mør og har fått fin farge.
Reinsdyr
400 g reinsdyrskav
3 sjalottløk i strimler
1 l viltkraft, ev. kylling eller kalv (kan bruke fond og vann også, men pass på at det ikke blir for salt
3 dl rødvin
2 laurbærblader
3 kvaster fersk timian
2 ss syltet ramsløk
4 ss rapsolje
Salt og pepper
Salat etter eget ønske, f.eks. feldsalat
Potetlefser eller lomper
Brun reinsdyrskavet i en gryte i oljen, med litt salt og pepper.
Tilsett kraft, rødvin, timian, laurbærblad og ramsløk og la kjøttet trekke i 2 timer, på svak varme. Plukk kjøttet ut av kraften og server som reinsdyrtaco i lefser, med salat, tyttebærrømme og syltet rødløk.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.