Restemat

  • Arme riddere
    Arme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er en fin måte å få brukt opp tørt brød eller loff på. En kuriositet, er at de også serveres i Andorra, og kalles Torrijas. 4 egg 4 dl melk 1 ts salt 2 ss sukker 1Fortsett å lese «Arme riddere»
  • Baguettepizza med kjøttsaus
    Baguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smaker godt både varm og kald og er super til turmat. Den kan også med stort hell serveres i barnebursdag, eller som nattmat. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 2 baguetter 1/2 porsjon kjøttsaus, duFortsett å lese «Baguettepizza med kjøttsaus»
  • Baobuns med ribberester
    Baobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden på første juledag, mot slutten av julefrokosten. Du får kjøpt bao buns eller steam buns i de asiatiske hyllene i de fleste matbutikkene nå. Om du ikke finner ketjap manis, srirachasaus, sesamolje, østerssaus og hoisinsaus iFortsett å lese «Baobuns med ribberester»
  • Bondeomelett
    Bondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men du lan bruke kokte også og da går det raskere å lage omeletten. Du kan erstatte skinken med andre kjøttvarianter, gjerne rester fra gårsdagens middag, f.eks. pølser, kylling, svinekjøtt og bare dele i små terninger. 6Fortsett å lese «Bondeomelett»
  • Fried rice med påleggsrester
    Fried rice med påleggsrester er super restemat, hvis du enten har ris til overs, eller du har pålegg som nærmer seg utløpsdato. Det er godt og enkelt og raskt å lage og egner seg både til lunsj, middag og kvelds. Om du ønsker, kan du bruke ribberester, reker, kyllingterninger eller andre rester du trenger åFortsett å lese «Fried rice med påleggsrester»
  • Gratinerte rester av bakepoteter
    Gratinerte rester av bakepoteter er nydelig restemat og du kan variere mellom å servere det enkelt, som tilbehør til f.eks. kjøttretter. Du kan også blande med ganske mye forskjellig av kjøtt (f.eks. bacon eller biffrester i terninger og diverse grønnsaker, som en hovedrett. Siden denne retten er laget av rester, er den ikke målsatt. DuFortsett å lese «Gratinerte rester av bakepoteter»
  • Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun
    Pasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til ha det deilige kjøttet kan brukes til. 2 sjalottløk 1 pk sopp i skiver (f.eks. sjampinjong eller aroma) 1 fedd finhakket hvitløk 3/4 ltr. fløte 1 ss kyllingfond 1 strimlet paprika 60 g reven parmesan 1Fortsett å lese «Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun»
  • Hvit pizza med karamellisert løk og biffrester
    Hvit pizza med karamellisert løk og biffrester er en velsmakende måte å bruke restemat på. Om du ikke har forsøkt hvit pizza enda, kan jeg virkelig anbefale det. Hvit pizzasaus er enkelt å lage, kun crème fraîche, hvitløk, salt og pepper. Denne pizzaen smaker nydelig med den karamelliserte løken. Start med bunnen. Du finner oppskriftFortsett å lese «Hvit pizza med karamellisert løk og biffrester»
  • Morrapytt
    Morrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt i panne pleier å bli servert med stekt egg på toppen, men i  denne varianten her jeg rørt inn lett sammenpisket egg mot slutten. Det skal ikke være for mye egg, for da blir det enFortsett å lese «Morrapytt»
  • Nyttårsrester?
    Nyttårsrester? Da har du mange muligheter til å lage et velsmakende måltid. Her finner du noen eksempler på alt det gode du kan lage, men et raskt søk på «rester» på bloggen vil gi deg mange flere varierte og spennende forslag. Ikke la deg begrense av disse oppskriftene, bare bruk det du har for håndenFortsett å lese «Nyttårsrester?»
  • Pasta bolognese med ribberester
    Pasta bolognese med ribberester er en fin måte å bruke mat etter julefeiringen på. Hemmeligheten bak en god bolognese er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme. Alkoholen fordamper selvfølgelig under kokingen og dette gjør retten velegnet også for barn. 3 ss olivenolje 2 finhakkede løk 2 finhakkede hvitløksfedd 100 gFortsett å lese «Pasta bolognese med ribberester»
  • Pasta med smårettskinke og tomat
    Pasta med smårettskinke og tomat er raskt å lage, i tillegg til at det er velsmakende og sunt. Om du har rester av kjøttpålegg eller andre typer mørt kjøtt, kan du dele det i små terninger og bruke det i stedet. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 løk, finhakket 2 hvitløksfedd, finhakket 200 gFortsett å lese «Pasta med smårettskinke og tomat»
  • Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus
    Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus er super restemat etter en middag med helstekt indrefiler. Du kan også bruke ytrefilet, entrecôte eller annen biff. Olje/smør 600 g ferdig stekt indre- eller ytrefilet delt i strimler 1 løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1/2 pakke sjampinjong i skiver 1 ss kyllingfond 4 dl fløte 100 g blåskimmelostFortsett å lese «Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus»
  • Pølse- og potetomelett
    Pølse- og potetomelett smaker godt til frokost og lunsj, for både liten og stor, og er en fin måte å bruke rester på. Du kan bruke kokte poteter i stedet, men de trenger kun en rask bruning på begge sider i litt smør. 6 rå minipoteter i tynne skiver 1/2 pk aromasopp eller annen soppFortsett å lese «Pølse- og potetomelett»
  • Pyttikalkun
    Pyttikalkun er velsmakende restemat. Når jeg har stekt en helt kalkun, blir det alltid rester de kan brukes til mange slags retter og du finner flere på bloggen. Denne oppskriften er passe til 4 personer 2 løk  strimler 1 pk bacon i terninger 8 mellomstore, kokte poteter 1 pk. aromasopp eller sjampinjong i skiver 500 g kalkunkjøttFortsett å lese «Pyttikalkun»
  • Restemat «pytt i panne»
    Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspiste sønner. Jeg velger å kalle denne retten «pytt i panne» med utropstegn. Grunnen er at det skal være et speilegg på toppen og det har jeg ikke gjort denne gangen. Baconterninger, ev. kjøttrester Løk KokteFortsett å lese «Restemat «pytt i panne»»
  • Rester med asiatisk vri
    Rester med asiatisk vri kan lages med kjøttrester av alle slag. Jeg har brukt kalvesnitsel, men du kan bruke ribberester, kalkunrester eller de kjøttrestene du har tilgjengelig. Oppskriften er passe til 2 pers. 1 stor løk 200 g kjøttrester i terninger Nøytral olje til steking 1/2 pk sjampinjong i skiver 1 ts ingefær, malt ellerFortsett å lese «Rester med asiatisk vri»
  • Tacosmørbrød
    Tacosmørbrød er ostesmørbrød men texmex-smak og perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamole  eller rømmen. Om du har tacochips, kan de også spises sammen med tacosmørbrød. Brød- eller loffeskiver Tacokjøttsaus Ost Salsa Guaccamole eller rømme Tacochips Legg kjøttsausen på brødskivene. Fordel ost over og stek på 200 graderFortsett å lese «Tacosmørbrød»