Riskrem med jordbærsaus hører julen til for mange av oss. Jeg lager alltid mer risgrøt enn jeg trenger og serverer det til lunsj før jeg kjøler ned resten.
1 dl grøtris
2 dl vann
1 l melk
1 vaniljestang, delt i to på langs
3 dl fløte, pisket til krem
1 ss sukker
Lag grøt etter anvisning på pakken, men med vaniljestangen. Avkjøl og la den stå kaldt til du skal lage riskremen. Plukke ut vaniljestangen, før du fortsetter.
Pisk fløten til krem, bland den med risen og smak til med sukker.
Sausen:
400 g jordbær
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl vann
Ca. 100 g sukker (smak til)
Kjør jordbærene med vann og vaniljeekstrakt i blender. Smak til med sukker.
Server riskrem med jordbærsausen ved siden av, så gjestene kan forsyne seg selv.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.