Risonisalat

Risonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godt brød til. Risoni, som også kalles orzo, er pasta formet som ris, og passer perfekt i pastasalat. Oppskriften er passe til 4 personer.

300 g risoni, kokt etter anvisning på pakken

1 rødløk i tynne skiver

1 agurk, i terninger

300 g minitomater, delt i 2

1 neve bladpersille, finhakket

1 dl sorte oliven i skiver

2 dl limabønner (butter beans)

4 ss olivenolje

2 ss hvit balsamicoeddik av god kvalitet

Salt og pepper


Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll pastaen i kaldt vann og la den renne godt av seg (rør gjerne inn litt olje så den ikke kleber seg sammen).
Bland sammen pasta, rødløk, agurk, tomat, urter og oliven. Visp sammen olje og eddik og krydre dressingen med salt og pepper.
Bland dressingen sammen med pastasalaten og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

Risonisalat
Risonisalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese