Rødgrøt med fløte er en ekte dansk sommerklassiker og det smaker kjempegodt med sommerens solmodne bær. Du kan mikse og matche favorittbærene som er i sesong eller som du har i hagen, hvis du er så heldig. Eller du kan bruke frosne bær, avhengig av smak og behag.
Kremfløte passer uimotståelig fint til den friske, søte og lett syrlige grøten med bær. Synes du det blir for mye kan du nyte det med kald melk eller servere den nydelige retten med en kule god vaniljeis. Alt er virkelig deilig.
600 g bær, blandet etter sesong
100 g rabarbra, kuttet i 0,5 cm terninger
3 dl vann
125 g sukker
0,50 vaniljestang
1,50 ss potetmel
1 dl kaldt vann
1 ss sukker, til å strø over grøten
Til servering
2 dl kremfløte
Ha bær, rabarbra, vann, sukker, vaniljestang og den tomme vaniljestangen i en kjele. Rør godt og la det trekke i 30 minutter. Kok opp på middels høy varme og la det småkoke på svak varme i 3-4 minutter. Fjern ev. skum.
Fjern kjelen fra varmen. Rør potetmel ut i kaldt vann og rør deretter blandingen forsiktig inn i den varme grøten. Tilsett litt om gangen til konsistensen er god og gjerne litt rennende, da den stivner videre under avkjølingen.
Hell grøten i en bolle. Dryss sukker på toppen og sett det i kjøleskapet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Server rødgrøt med fløte, lettpisket krem eller iskrem.
Du finner mange spennende og fristende dessertoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.