Rødkål smaker godt til julemat, men er også utmerket tilbehør til f.eks. Kjøttkaker, and, kalkun eller gås. Denne spesielle varianten, med deilig krydder, er min favoritt. Dersom du ikke har tilgang på ribbefett, kan du bruke andefett eller smør.
1 rødkål, finstrimlet
3 røde epler, skrelt og skåret i terninger
5 dl rødvin
2 dl rødvinseddik
4 dl appelsinjuice
1 dl solbærsaft
2 dl rosiner
2 dl tørkede fiken i små terninger
1 stjerneanis
1 ts allehånde
4 nellik
1 stk kanelstang
1 løk
100 g ribbefett
5 dl møljekraft eller vann og kyllingfond
Salt
1 dl demerasukker
Pepper
Legg rødkål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La det ligge i minimum en time, men helst over natten.
Fres finhakket løk i ribbefett, tilsett rødkålblandingen og kraften. La det småkoke til kålen er ferdig kokt, ca 2 timer. Smak til med salt, pepper og sukker. Rødkål kan gjerne fryses i porsjoner og tas opp etter behov.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.