Rødspette med båtpoteter og pastis- og kjørvelsaus smaker godt til både hverdags og selskap. Her har jeg servert den med ertepuré, men du kan bruke andre slags grønnsaker også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Båtpoteter:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
800 g filet av rødspette legges i en smurt, ildfast form, krydres med fiskekrydder og settes på 180 grader i 10 minutter.
Du finner oppskrift på ertepuré HER.
Sausen:
6 sjalottløk
2 dl Pastis eller annet anisbrennevin
5 dl fløte
4 ss grønnsaksfond
1 potte kjørvel
Salt og pepper
Finhakk sjalottløken og fres den blank i 2 ss smør
Tilsett Pastis og la det koke inn, til det nesten ikke er væske igjen, før du tilsetter fløte og fond og la det koke til det får passe sauskonsistens. Tilsett kjørvel og la det koke et par minutter. Smak til med salt og pepper og server.
Du finner flere velsmakende fiskeretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.